Съвсем различна версия разказа майката на мъжа. Тя уточни, че тормоз и насилие е имало, но то не е било от мъжа към жената, а от жената към мъжа
Поредният брутален случай на домашно насилие предизвика вълна от възмущение. Случаят е от Бобов дол, а близките на семейството споделиха различни версии за агресията.

Жертвата на насилието обясни пред Bulgaria On Air, че става въпрос за битов скандал и без нейно знание майка ѝ е публикувала клипа в социалните мрежи, за да предпази дъщеря си.

Майката на мъжа, пребил съпругата си в Бобов дол, твърди, че е бил провокиран

"За наши неща се скарахме, лични, случило се е, нямам наранявания, няма ми нищо. Не е избухлив, но и аз съм устата. Искам да бъде освободен и да живее неговия си начин на живот", каза тя, като добави, че досега не е упражнявано насилие над нея.

Майката на потърпевшата, обясни пред NOVA, че дъщеря ѝ, е зависима от мъжа, който системно я тормозел. Жената уточнява, че след побоя, заснет на клипа, внучката ѝ ѝ звъннала по телефона. Тя опитала да се свърже с дъщеря си, но тя не отговорила.

"Детето ми изпрати клипа и беше написала "Виж". В момента, в който отидох в жилището, зет ми беше доста агресивен. Помолих го да напусне, тъй като жилището е на дъщеря ми и е предоставено от мен. Той си събра багажа и излезе.

Не мога да разбера защо дъщеря ми не иска да подава жалба. Според мен е зависимост, той знае как да я манипулира. Искам да я остави на мира и тя да живее спокойно”, уточни майката на пострадалата.

Съвсем различна версия разказа майката на мъжа. Тя уточни, че тормоз и насилие е имало, но то не е било от мъжа към жената, а от жената към мъжа.

„Случаят не е такъв, какъвто ги описват. Скарали са се, в клипа е заснето само той как е удря, но всъщност версията е, че тя му е посегнала с нож и е искала да го намушка в корема. Той никога не я е бил”, добави майката на мъжа.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. За извършеното деяние законът предвижда затвор до три години. Очаква се заключение от назначената съдебномедицинска експертиза.

С цел да ѝ помогне: Детенце засне клип, на който пребиват жестоко майка му

Съпругата му е подавала жалба срещу него през 2019 г. И тогава сигналът бил за побой. Впоследствие обаче жената се отказала от показанията си и по случая не е било образувано досъдебно производство.

През годините мъжът е осъждан за това, че намерил чужда вещ и не я върнал. Има и наложена глоба от 1000 лв. за хулиганство. Какво ще бъде наказанието му сега, зависи от степента на травмите на потърпевшата.

Припомняме, че по случая започна разследване след публикувания клип в социалните мрежи, на който се вижда как той пребива от бой съпругата си. Кадрите са заснети от детето на жертвата и насилника. Момиченцето е снимало с цел да помогне на майка си.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Агенция "Фокус", nova.bg, Bulgaria On Air