/ netinfo
ВСУ „Черноризец Храбър“-Кюстендил обявява прием за магистри за учебната 2018/2019 г. в специалност „Европейска администрация и управление на проекти”.

ВСУ Черноризец Храбър в Кюстендил
netinfo


Магистърската програма „Европейска администрация и управление на проекти” е насочена към подготовката на управленски кадри и специалисти от публичния сектор и бизнеса на централно и териториално ниво.

Освен придобиването на актуални теоретични знания, фокусът на програмата е поставен върху формиране на практически знания и компетентности за работа по европейски проекти, финансирани предимно от фондовете на ЕС и от други международни и национални донорски програми.
 
Основни резултати от обучението:

Успешно завършилите програмата трябва да притежават задълбочени знания за:
Ролята и мястото на ЕС в глобализиращия се свят;
Българската и европейска правна уредба в областта на европейската администрация, програмите и проектите;
Инструментите на проектното управление;
Процедурите по разработване, мониторинг и оценяване на проектите;
Координационните механизми при финансовото управление и контрол;

Съвременните инструменти на взаимодействие между държавните институции, бизнес сектора и структурите на гражданското общество при управление и реализация на проекти – в т.ч. Публично-частното партньорство, Аутсорсинг и други.

Успешно завършилите програмата трябва да умеят да:се ориентират в разнообразния поток от информационни източници на проектното управление, придобивайки своевременно и точно информация за финансиращите институции, условията и изискванията за кандидатстване;  бъдат пълноценни компетентни участници при разработването и изпълнението на проекти по европейски и други международни програми; прилагат придобитите креативни способности за експертен анализ и оценка на сложни административни проблеми и ситуации и за разработване на алтернативни варианти на проектни решения и др.
 

ВСУ Черноризец Храбър в Кюстендил
netinfo


Професионална реализация на завършилите 

Успешно завършилите магистранти от програмата могат да се реализират в специализирани звена на централната и териториалната администрация, които имат преки отговорности при усвояването на средствата от ЕС за България, както и в неправителствени и бизнес организации, кандидатстващи за финансиране по различните европейски и международни програми.
 
Ръководството на висшето учебно заведение е отворено към всички ефективни инициативи, свързани с обучението на млади хора. Предвижда се участието им в различни програми за академичен обмен, учебни практики и в Програмата за професионално развитие на студентите.
 
Студенти на ВСУ ежегодно участват в: летен стаж в Брюксел  /централните европейски институции на Брюксел/Женева/, където като част от обучението в Брюксел посещават в следните институции:  Комитет на Регионите;  Постоянно представителство на България; Европейски парламент; Съвет на ЕС, Съвет на Министрите; Европейска комисия.

ВСУ Черноризец Храбър в Кюстендил
netinfo

Прием на документи и организация на дистанционно обучение: Кюстендил, ул. "Добруджа" 2 А, ет.2, стая 206. За допълнителна информация - тел.:0887/35-97.30; 0888/18-16-61, ул. "Добруджа" 2 А