Возим се в незаконни таксита или при съмнителни шофьори
Возим се в незаконни таксита или при съмнителни шофьори / Влади Владимиров, архив

Голяма част от таксиметровите автомобили са без разрешително за превоз на пътници, защото един от необходимите документи и за липса на задължения. Това коментира за Дарик началникът на ДАИ- Кюстендил Милен Йорданов.

"Секторът сивее. Ще поканим колегите от Инспекцията по труда и НАП за съвместни проверки. Водачите нямат необходимите документи", коментира Йорданов.

Таксиметровите шофьори трябва да са минали психологическо изследване и да са издържали изпит за познаване на нормативната база. Съставените актове са на стойност от 500- 1 500 лв. Има и актове за повторни нарушения в рамките на 1 година, като глобата е 2 000 лв.

"Пътници често се возят и на необозначени автомобили. Такива незаконни превози, на цената на билета има до София, Благоевград, Слокощица, Ябълково, от Коняво до Горна Гращица. Пътниците обаче не ни дават доказателства, казват- приятели сме с шофьора, возим се без пари", заяви началникът на ДАИ- Кюстендил Милен Йорданов.

Над 50 са незаконните таксита, които возят пътници от ромския кв. "Изток" до Чифте  баня в града. От инспекцията признават, че там комуникацията е трудна и не могат да се справят с тези нерегламентирани превози, а и без доказателства актовете се отменят в последствие от съда.