Волейболните Велбъжд и ЦСКА разделиха 5- 6 място на финалите при момичета до 15 г.
Волейболните Велбъжд и ЦСКА разделиха 5- 6 място на финалите при момичета до 15 г. / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Волейболният отбор на „Велбъжд", момичета до 15 години се класира на 5- 6 място, заедно с отборът на ЦСКА на републиканските финали. Кюстендилки, водени от Йорданка Василева се наредиха 3- ти в група „Б" от финалите, мачовете от която се играха в Казанлък. Победители са отборът на домакините, а на второ място са „Звезди"- София.

„Велбъжд" победи категорично с по 3:0 гейма „Пирин"- Разлог и „Ботев"- Враца и с по 3:1 гейма „Етрополе" и „Левски волей". Волейболистките на Кюстендил отстъпиха с 1:3 гейма на "Казанлък" и „Звезди".

„Изпуснахме своя шанс за финалната четворка в мача със „Звезди". Надиграхме ги категорично в един гейм, в останалите повеждахме, но нещо не ни стигаше да ги доведем до успешен финал. „Звезди" играят много повече двубои в градското първенство на София  и имат повече игрови опит. Две от децата им играят и при жените", коментира за Дарик Йорданка Василева, която е доволна от представянето на момичетата.

Съставът на "Велбъжд": Диляна Тренкина, Ваяна Тодорова, Мадлен Рашева, Симона Стойнева, Моника Кръстева, Верджиния Ангелова, Ванеса Иванова-кап., Виктория Александрова, Мария Младенова, Михаела Михайлова и Антония Христова.

В другата група „А" над всички бе отборът на „Марица"- Пловдив, който отива на финална четворка със „Славия". Следват- ЦСКА, Сливен, Бдин, Хебър и ЙЕБ 05- Шумен.

В началото на месец юли, предстоят републиканските финали за девойките младша възраст на „Велбъжд". Кюстендилската школа, със старши треньор Емил Стоянов класира всичките си отбори при момичетата за финалите.