ВМРО ще съживява организацията си в Кюстендил, след присъдата на Валери Ненов
ВМРО ще съживява организацията си в Кюстендил, след присъдата на Валери Ненов / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

ВМРО иска да възстанови организацията си в Кюстендил, като започват обиколки по селата в общината. "Кюстендил е бил крепост на българщината и организацията. След една осъдителна присъда обаче / на Валери Ненов /, меко казано състоянието на местната организация не ни задоволява", заяви зам.- председателят на партията Ангел Джамбазки.

Временен лидер на ВМРО- Кюстендил ще бъде Георги Петров. "Има много младежи. Готвим се да възродим ВМРО, която бе фактор в политическия живот в Кюстендил", коментира Петров.

Българските националисти не спазваме завета на Хан Кубрат, каза още Ангел Джамбазки. Той не изключи коалиция с "Атака" и други патриотични партии. Във ВМРО са притеснени от последните данни на Центъра за демографска политика. България е вече под 7 млн. Души. "Древно индийските наши съграждани са 1, 300 млн. Души. Стената на Кюстендил трябва да стане тунел, за да не прехвърчат от двете страни тези наши съграждани.  Голяма част от тях не се образоват, не желаят да си намерят работа и за тях отива 90% от бюджета в социалната сфера. В 1 800 населени места българите са малцинство, под 50% от жителите. В 185 населени места не живее никой, такива има и в община Кюстендил, по границата", посочи Джамбазки.

Според зам.- председателят на ВМРО, пред българите има два избора- "или ще спасим държавата си, или ще имаме 3- 4 големи града с всякакви хора и територии с цигански катуни. Ангел Джамбазки видя заплаха и в бежанските лагери по южната граница, пълни със сирийци и афганистанци.