Вещо лице бави дело за обида срещу братя Галеви
Вещо лице бави дело за обида срещу братя Галеви / Дарик Кюстендил

Кюстендилски окръжен съд отложи делото за обида, което водят бившите общински съветници от “АТАКА” в Дупница Милен Попов и Методи Стойнев срещу братя Галеви. Все още не е готово заключението на съдебно-психиатричната експертиза, която е възложена на психиатъра д-р Паризов. Подсъдимият Ангел Христов се е явил на преглед, както бе възложено по-рано от съда. Задачата трябваше да изпълни д-р Даниела Панайотова, която се отказа заради служебни ангажименти. За кратко в съдебната зала обективността на медицинското лице бе поставена под съмнение заради слухове, че е в близки отношения с Галеви.

Лекарят категорично декларира пред съдебния състав, че твърдението не отговаря на истината. Заключението от експертизата трябва да бъде представено за следващото заседание на 17-ти ноември от 11.30 часа. Защитата се отказа от фоноскопска експертиза, която трябваше да бъде направи изследване на гласовете на Пламен Галев и Ангел Христов в Националния институт по криминалистика и криминология. Двамата не са се явили на определените от съда дати. “Считам, че подобна експертиза е необходима за четиримата участници в телевизионното интервю, а не само на двамата. Затова се отказваме от искането си”, каза Александър Райнов, защитник на Ангел Христов.

Делото за обида е от 2008 година, когато в телевизионно предаване бившите съветници са наречени “идиоти”. Явяването по делото на братя Галеви не е задължително. На първа инстанция Дупнишки районен съд оправда Пламен Галев и постанови административно наказание – глоба от 4 500 лева за Ангел Христов. Решението се обжалва и от двете страни в процеса.