Вая Драганова се завърна с два медала от силен турнир в Солун
Вая Драганова се завърна с два медала от силен турнир в Солун / Личен архив

Състезателката на клуба по художествена гимнастика "Велбъжд", Вая Калоян Драганова спечели два медала от международен турнир в Солун, Гърция. Тя бе най- добра след изпълненията на съчетанията без уред, в конкуренция на над 40 гимнастички, при родените 2003 година- "А" категория. Драганова е с бронзов медал на въже и бе класирана 4- та в многобоя, където първите три са представителки на Гърция.
32 клуба участваха в международния турнир, от тях 15 от Гърция, 10 от България и клубове от Русия и Кипър.
"Силно състезание и много дълго, от 9 ч. сутринта до полунощ, в два дни. Голяма конкуренция и едно класиране. Много съм доволна от представянето на Вая и останалите деца", каза треньорът Валя Машова.
Ина Йорданова е 5- та на топка, а Биляна Везирска е с 8- мо място на въже, при родените 2003, "А" категория.
Мира Христова представя "Велбъжд" в "Б" категория, като спечели бронзово отличие в многобоя, златен медал на въже и се класира 4- та на без уред.
Възпитаничката на треньора Габриела Бурназка, Симона Стоилова се нареди 6- та на топка, при родените 2002 година, "Б" категория.
В момента се провежда Републиканското първенство по художествена гимнастика за "А" категория, при девойки младша, старша възраст и жени. На шампионата ще бъде направено отборно класиране. Участват 29 клуба от страната, като точки и финансиране има при класиране до 20 място.