Ваня Цветкова: Време е да се работи за държавата, а не за мафията
Ваня Цветкова: Време е да се работи за държавата, а не за мафията / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

След 5 години дистанциране от политиката, инж. Ваня Цветкова е отново мотивирана да се върне в политиката, по покана от Татяна Дончева, тя е водач на листата на "Движение 21", под №1 в бюлетината.
"Ние вече няма какво да губим, защото държавата е в много трудна ситуация. Ние сме не само на дъното на ЕС, но и сме с най- лоши показатели на Балканския полуостров. Едно време лозунга ни беше- 45 години стигнат, сега бих казала- 25 години стигат, защото българския народ е жертва на един пагубен сценарии, който е нарисуван много отдавна и 2- 3 водещи политически формации се въртят непрекъснато в политиката и диктуват ситуацията, и се крият зад лозунгите за права и свободи, и за просперитет и по- достоен живот, съсипаха държавата и живота на хората. Младите хора търсят убежище в чужбина, населението ни застарява, а да не говорим за нашия край, който е един рай, имаме всичко, но изоставаме много. В ръцете на българския избирател е да се активизира, да гласува, крайно време е да дадем отпор на тези които употребяват гласовете на невежите, социално слабите хора, за да се винаги на власт и да смучат от държавата", каза в интервю за Дарик Ваня Цветкова. Продължавайки да обрисува ситуацията в държавата, Цветкова допълни- унищожиха горите ни, съсипаха напоителните полета, земята ни пустее, а тя е плодородна и може да храни не само България.
"Всичко това е изключително болно. Призовавам всички будни и съзнателни хора да излязат и да гласуват. Дали ще е №1?, но все пак съдбата е избра ла №1 за новата политическа формация Движение 21.
Не аз съм избрала Татяна Дончева, тя ме избра. Не можах да й откажа, успя да ме мотивира и, заради програмата и приоритетите, и заради нейната личност, защото тя е изключително достоен, откровен, директен човек и политик. Изключителен професионалист, който е наясно с политическата ситуация в България. И, както каза тя- нашият рейтинг ще расте, а на другите ще пада", коментира Цветкова.
Татяна Дончева е поканила качествени хора, били в НДСВ да помагат на "Движение 21".
"Няма нещо, което да съм обещала и да не съм го постигнала, особено в първия мандат на НДСВ, във втория знаете, че не съм робувала на партии и напуснах формацията, създадено и употребена като партия еднодневка. По времето на НДСВ се направиха водопровода за минералната вода, пътя от Ваксево за Смоличано, ремонтира се галерията, направи се осветление в Кюстендил, града се газифицира и много други неща. Хората си го спомнят и ми казват- никой няма да ти благодари. Това не се прави от благодарност, а от вътрешна нагласа, от привързаност към този район. За мен политиката винаги е била работа и аз съм се стремяла да я върша като работа.
Да не позволяваме с купените гласове на невежите хора, да определят как да живеем. Да се употребяват слабите и невежите е грехота", заключи водачът на листата на "Движение 21" за 10 МИР- Кюстендил Ваня Цветкова, под №1 в бюлетината.