ЦНСТСияние Кюстендил 
ЦНСТСияние Кюстендил  / Дарик радио,архив
Център за настаняване от семеен тип за възрастни с увреждания  „Сияние“ - гр. Кюстендил обяви 2 свободни позиции за Социален терапевт.
Целта на социалната услуга е да създаде среда близка до семейната и да предостави грижа и подкрепа адекватна на индивидуалните потребности на всеки един потребител. Във всички дейности - почистване на спалните помещения, подпомагане при извършване на личния тоалет, пазаруване, приготвяне на храна, хранене, пране на дрехи, гладене - активно се включват потребителите, доколкото позволяват индивидуалните им възможности, като целта е не да бъдат обгрижени, а да бъдат подпомогнати и обучени за самостоятелен начин на живот.

Социалният терапевт в ЦНСТ „Сияние”-Кюстендил предоставя ежедневна грижа и подкрепа за клиентите на услугата чрез индивидуално внимание, активно включване на клиентите в целеви игри, подготовка и изпълнение на образователни дейности и работа в общността за повишаване на социалното им функциониране.

Взима активно участие при подпомагане на храненето на клиентите, подпомага поддържането на личната хигиена на клиентите.
Кандидатите трябва да имат минимум средно образование и базови компютърни умения – Microsoft Word, Excel, Internet и email.

Опит в работа в екип за доставка на социални услуги и директна работа с лица с увреждания и техни семейства не са задължителни, но кандидати с такъв опит ще се ползват с предимство.
При интерес кандидатите трябва да подготвят CV - европейски формат и мотивационно писмо. Адрес: гр. Кюстендил,  кв. „Герена“, ул. „Синчец“ № 11, тел:0884 15 45 80 - Светла Васева - Управител. 
Дарик- Кюстендил