Съветниците в Дупница си гласуваха заплати по около 300 лв.
Съветниците в Дупница си гласуваха заплати по около 300 лв. / Маргарита Петрова, Дарик радио,архив

ОбС- Дупница прие новата структура на общинска администрация. „Против" гласуваха от БСП, въпреки това тя бе приета. Съветниците гласуваха и Правилника за работа на ОбС.

От групата на ОДС предложиха заплатата на общинските съветници да е символична 1% от средната брутна заплата в общинска администрация. Предложението обаче не беше прието. „За" гласуваха само групата на ОДС и Йонко Гергов от Партията на зелените, Първан Дангов се въздържа. Така съветниците ще получават по 300 лв. възнаграждение, което е 60% от средната брутна заплата. Постоянните комисии, които ще работят в този мини парламент ще са пет.

Кметът Методи Чимев оттегли докладната записка за закриването на пет кметства - Блатино, Дяково, Палатово, Пиперево и Тополница. Оказа се, че това може да се случи само ако има внесено искане от минимум 25 жители на съответното населено място. Със свое решение съветниците определиха пълномощията на кметските наместници, като по предложение на Силвия Овчарченска те ще имат право на съвещателен глас в местния парламент.