Световната шампионка по лека атлетика Мерлин Арно на E-fit тренировка
Световната шампионка по лека атлетика Мерлин Арно на E-fit тренировка / netinfo

Световната шампионка по лека атлетика за ветерани Мерлин Арно направи първата си E-fit тренировка. Фитнесманията на Мерлин Арно напоследък е метода за електромускулно стимулиране, комбинирано с активни упражнения, помага за развитието и стягането на мускулите, т.е. тук НЕ говорим за козметични процедури, добавят от ПРофайл.
В синхрон с електростимулацията, Мерлин Арно прави елементарни гимнастически и силови упражнения, като по този начин оформянето на мускулите и изгарянето на мазнини е 10 пъти по-ефективно, отколкото ако поотделно прилагаме двете неща.


Същността и ключът към успешната E-FIT тренировка е едновременната стимулация. Тренировката на всички мускулни групи се случва по едно и също време и по този начин времето за една обикновена тренировка се съкращава до 1/6. Във фитнес залата правим отделни упражнения часове наред, за да раздвижим всички мускулни групи, което означава по 15-20 минути на район и по 3-4 серии от всяко упражнение, водещо до 30-40 мускулни съкращения.

При уреда E-FIT обаче тренирането на всички мускулни групи се случва едновременно и благодарение на електронните импулси на секунда се генерират 30-40 микросъкращения във всички засегнати мускули. Това означава около 36 000 мускулни съкращения и всичко това за 20 минути. При 25- минутна тренировка броят им достига 45 000!

Душата на E-FIT уредите са жилетката и шортите, изработени от лек и устойчив материал. Тези дрехи, направени от антибактериален и дишащ материал, лесен за почистване, прикрепват и държат на мястото им електродите.