Спортните хора в Кюстендил се събират, за да разпределят парите за спорта и базата
Спортните хора в Кюстендил се събират, за да разпределят парите за спорта и базата / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Проблемите на спорта в община Кюстендил и мерки за справедливо разпределение на средствата за спорт от общинския бюджет, ще бъдат обсъдени на среща на 1- ви март. Тя е насрочена за 17 ч., в заседателната зала на общината, каза за Дарик зам.- председателят на Комисията по спорт, туризъм и младежки дейности Валери Райчев.
Регистрираните спортни клубове в общината са 30 на брой, от тях 28 развиват дейност, а 21 са получавали субсидия от община Кюстендил през 2015 година.
Предвижда се промяна на принципа за разпределение на средствата за спорт от общинския бюджет. Тя бе анонсирана от кметът Петър Паунов по време на церемонията "Спортист на Кюстендил 2015".
"Трябва да се чуе мнението на всички, да се систематизират предложенията и да се излезе с предложение. Тук опираме до създаваме на сдружение, но това ще е юридически трудно. По- добре е, по инициатива на спортните клубове да се предложат промени в правилата, които да удовлетворяват всички. Правилата са в рамките на нормалното, има точкова система, коефициент на конкурентност , може би трябва да включим коефициент на отдалеченост, защото не е все едно и също, дали турнира е в София или Бургас и Варна", коментира общинският съветник и главен треньор на клуба по борба Валери Райчев.