Силвия Велкова: Загубихме тази битка, загуби България
Силвия Велкова: Загубихме тази битка, загуби България / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Като задоволително определи представянето на Движение България на гражданите в Кюстендилска област водачът на листата Силвия Велкова, като се има предвид, че партията работи реално от 4 месеца в региона.
"Загубихме тази битка, но всъщност загуби България, загубихме всички. Виждаме един парламент, в които няма десни, ГЕРБ не можем да ги определим като дясна партия. Сега предстои анализ и да дадем вяра, надежда, кураж на хората, че нещата все пак могат да бъдат променени, че битката продължава, че ние не сме се отказали, напротив. Сега сме по- силни, по- знаещи, по- можещи. Това бяха първи избори за Движение България на гражданите. Тя е млада партия от 10 месеца, а в областта и от по- скоро", коментира Велкова пред Дарик.
Хората които бяха в щаба, в структурите, мнозинството от тях не са участвали досега в избори.
"Проведохме скромна кампания, позитивна, честна. Никого не обидихме, не хулихме. Опитахме се да бъдем някакъв коректив, за съжаление достигнало е това до по- малко хора, но извадили сме си поуката. От тук нататък продължаваме със самочувствието, че много повече хора знаят за нас и ще ни подкрепят, и дано ние успеем да сме изразител на мнението, и стремежите на хората" заяви областният координатор Силвия Велкова.