Ще правят художествена галерия в Сапарева баня
Ще правят художествена галерия в Сапарева баня / Маргарита Петрова, Дарик радио

Най-рано след месец може да започне изграждането на художествената галерия в Сапарева баня - това съобщи зам.-кметът Васил Маргин.

В петък изтече срока за обжалване на конкурса.

Проведена е процедура по Закона за обществените поръчки, фирмата спечелила конкурса е „Топлик" ООД Ботевград, общата стойност е 198 221 лв. без ДДС, а проекта предвижда цялостно изграждане на художествена галерия. След подписване на договора в 10 дневен срок, цялата процедура трябва да бъде изпратена в държавен фонд „Земеделие" за одобрение, те пък имат 15 дни срок да я одобрят. Едва след като те дадат становище може да започне изграждането на галерия.

Художествената галерия ще се намира на гърба на ПГ по туризъм и срещу сградата на общинска администрация. Средствата за изграждането й са отпуснати от Програмата за развитие на селските райони, след спечелен от община Сапарева баня проект. Останалите процедури се обжалват и не е ясно кога ще започне изпълнението на другите четири проекта по същата програма - става дума за реконструкция на читалище Просветен лъч, изграждане на смесена канализация от 55 броя профили с обща дължина 9 512 м на с. Ресилово, реконструкция и ремонт на ул."Отец Паисий" и ул."Крайречна" и озеленяване на парк "Гейзер".