/ netinfo
Почти 10 години единственият закрит плувен басейн в Дупница не работи и продължава да се руши. От общината планират изготвянето на проект, с който да се кандидатства, като единствен вариант съоръжението да започне да функционира.

В тазгодишния бюджет на община Дупница са заложени средства за изготвяне на проект, с който да се кандидатства за ремонт на плувния басейн в СУ „Св. Климент Охридски“.

През 2015 година общинското ръководство имаше намерение на даде басейна под наем. Според изготвена тогава справка, за пускането на закрития плувен басейн са необходими почти 13 000 лева и още около 24 000 лева за строително-монтажни работи.

През 2016 година пък имаше идея плувният басейн да бъде отдаден на концесия, тъй като към него има проявен интерес от инвеститор. Заявлението му дори е било входирано в общинската администрация. Тогава беше обявено, че желанието на инвеститора е концесията да бъде за срок от 20 години. Това обаче така и не се случи.

Така почти 10 години в града, няма закрит басейн, където учениците да могат да плуват. Най-близкият е в съседна Сапарева баня, родители дори пътуват до Благоевград, за да могат децата им да практикуват този спорт.

Припомням, че от средата на миналата година със заповед на министъра на образованието ОУ „Св. Климент Охридски“ беше преобразувано в средно училище с разширено изучаване на спорт.