областното съвещание с кметовете
областното съвещание с кметовете / netinfo
 
Представители само на четири общини и кмета на община Трекляно Радко Петрунов  се включиха в областното съвещание с кметовете на общини от област Кюстендил и експерти , свикано от  областният управител Йордан Татарски.
 
„Целта на днешната среща е да дефинираме конкретните проблеми и мерки за решаването им.Тук са представители само на 4 общини, което ще оставя без коментар, намерението ми беше заедно с  всички кметове от областта да излезем с  обща декларация до МС и Народното събрание с оглед решаването им ”, коментира Йордан Татарски.
 Представителят на община Бобов дол информира за системен режим на водоподаването през поливния сезон в селата Големо село, Мало село, Шатрово.В Шатрово има каптаж, а водата се излива в дерето, има проблем и с довеждащият водопровод в село Мламолово.
Представителят на  община Невестино информира областният управител за продължаващ проблем с отнесени брегове на река Струма.

„На  провелото се заседание на Асоциация по ВиК взехме решение, с което задължихме „Кюстендилска вода” до 15 март да представи доклад  с проблемите на ВиК сектора и конкретни мерки за решаването им.До 15 април трябва да представят доклад до КЕВР.От 10 до 14 април работна група ще установи състоянието в община Кочериново, не защото аз съм от там, а защото жителите там бяха най- активни при поставянето на проблемите пред мен. Там и ма и проблем, който беше заснет от национална телевизия”, коментира Татарски.