срещата за бъдещето на Велбъжд
срещата за бъдещето на Велбъжд / netinfo
Представители, излъчени от родители на деца трениращи футбол в школата на ФК „Велбъжд”, треньори и бивши футболисти на отбора, ще се срещнат утре с кмета на Кюстендил Петър Паунов, за да направят конкретни предложения относно бъдещето на ФК "Велбъжд". Сред тях са имената на Димитър Соколов, Иван Маринов- Маслара, Мирослав Александров, Слави Велинов, Николай Николов- Чезето и др. Това бе решено на срещата- разговор за бъдещето на клуба и начина му на управление, която  се проведе в голямата зала на читалище „Братство 1869”. На нея присъстваха зам.- кметът Светослав Василев, ръководството на клуба, начело с Васил Русаков, треньори, бивши футболисти и родителите на децата трениращи в отбора. Срещата бе подкрепена от фен клубовете на „Левски” и ЦСКА в Кюстендил.

срещата за бъдещето на Велбъжд
netinfo

По време на срещата в читалището на няколко пъти родители и треньори поискаха оставката на Васил Русаков. Той им отговори, че ще си я подаде веднага, след като се предложи някаква алтернатива за негов заместник.

срещата за бъдещето на Велбъжд
netinfo

На срещата президентът на "Велбъжд" бе попитан- колко средства са изразходвани за клуба за миналата година и защо се е стигнало до изпадане на мъжкия отбор от Трета лига? Сумата, която цитира Васил Русаков бе 145 000 лв., от които 95 000 лв. са от община Кюстендил. Той обяви, че около 70-80% от тези пари са използвани за детско- юношеската школа. Според родители обаче, клубът не е осигурил нито подходящи терени за тренировка, нито екипи, нито топки, като те са събирали допълнително пари за купуването на екипировката. Част от родителите и треньорите обвиниха ръководството, че голяма част от тези 145 000 лв. не са отишли по предназначение.

срещата за бъдещето на Велбъжд
netinfo

Президентът на „Велбъжд” декларира пред събралото се множество, че на месец за транспорт отиват между 3 500 и 4 700 лв. за всички формации на отбора.
Русаков обяви, че до изпадане се е стигнало, след като на полусезона са напуснали няколко ключови футболисти и следствие на „удари под кръста”, получени от конкуретни отбори.

срещата за бъдещето на Велбъжд
netinfo

Сред предложенията дадени на срещата бяха да се създаде и комисия от представители на общината и родители, които да следят как се изразходват финансовите средства в клуба.
 
Дарик- Кюстендил