Ресторантът на СПА хотела отново отвори врата
Ресторантът на СПА хотела отново отвори врата / Дарик, архив

Ресторантът на 5- звездния СПА хотел в Кюстендил е отворен и може да посреща клиенти. Официалният ветеринарен лекар, който бе издал разпореждането за затварянето  на обекта, сложи своя печат и подпис за повторното му въвеждане в експлоатация. Това се случи в края на работния ден вчера.

"Всички контактни повърхности са чисти по отношение на салмонела, стафилококи и ешерихия коли. Това е стандартна процедура, когато имаме затворен обект, накрая преди повторното му въвеждане в експлоатация, ние правим окончателен преглед на дезинфекцията. Нямахме установени патогенни микроорганизми още в първите смивки които взехме от обекта. Правим го за процедурата, а и имаше голямо движение на длъжностни лица и на хора от обекта", коментира за Дарик началникът на отдел "Контрол на храните" д- р Велка Войнова.

Заради 4- те почивни дни на държавната администрация, по желание на собствениците и с цел по- бързи действия за дезинфекциране на обекта и последващ контрол, на 29- ти април се извърши дезинфекция и в 18 ч. новите проби са занесени в лабораторията в Благоевград.