Ясен Деянов класира Лудогорец за осминафиналите на турнира за Купата на БФС
Ясен Деянов класира Лудогорец за осминафиналите на турнира за Купата на БФС / Личен архив

Кюстендилският футболист Ясен Деянов се превръща в голмайстор на отбора на "Лудогорец"- юноши старша възраст, родени 1995 година.  Той отбеляза вече 4 попадения в турнира за Купата на БФС.

Старшата на "Лудогорец" победи в първи кръг от турнира тима на "Светкавица"- Търговище с 2:0. Мачът се игра на стадиона в гр. Попово, като автор и на двете попадения бе полузащитникът Ясен Деянов. Футболистът от Кюстендил вкара два гола и на "Дунав"- Русе, за победата с 3:1, като срещата се игра в град Кубрат. Така юношите на шампиона на България- "Лудогорец" продължават към осминафиналите на турнира за Купата на БФС.

Ясен Деянов е роден е на 19 април 1995 година в Кюстендил. Започва да тренира във "Велбъжд", а по - късно е сред първите деца в новосформирания ФК "Бузлуджа". След една контролна среща с ЦСКА, той е привлечен в червения отбор, но заради условията в клуба го напуска. Следва завръщане в "Бузлуджа" и нов трансфер, този път в школата на Ивайло Андонов- "Пирин 2001". Там работи с наставника Росен Пашов, на който е изключително благодарен.

Ясен Деянов лекува две тежки контузии- счупени ребра и счупена ръка. В този труден момент, той получава покана да се присъедини към състава на "Лудогорец". Старши треньорът на мъжете Ивайло Петев привиква него, както и напусналите ЦСКА Веселин Йовев и Антони Иванов на тренировки и с първия тим.