Първа загуба на Ваксево през пролетта, Лозно измести Нов чифлик от 3- то място
Първа загуба на Ваксево през пролетта, Лозно измести Нов чифлик от 3- то място / Дарик Нюз,архив

Футболният тим на "Ботев"- Лозно се изкачи до третата позиция в областна група "Осогово", след като в пряк двубой победи като гост "Струма"- Нов чифлик с 1:4. Лидерите в класирането, "ФК "Кюстендил" и "Спортист"- Слокощица постигнаха лесни победи, съответно с 0:5 като гост на Горна Гращица и 5:2 като домакин на Багренци.
Отборът на "Елешница"- Ваксево допусна първа загуба през пролетния полусезон, като отстъпи на собствен терен пред "Руен"- Богослов с 2:3. С първи успех за полусезона се поздрави тимът на Копиловци, който надигра с 3:0 Ябълково. Граница загуби от Търновлак с 0:1.
"Кюстендил" и "Спортист"- Слокощица са лидери в класирането на групата, с по 40 точки. "Ботев"- Лозно има 37, а "Струма"- Нов чифлик е с 34 т. На последните две места са Граница и Ябълково с по 11 т.
Два отбора водят и класирането и в областна група "Рила"- "Миньор" Бобов дол и "Славия"- Яхиново, с по 33 т. В последния игран кръг, миньорци победиха като гости Боровец с 0:5, а Яхиново надигра Овчарци с 3:0. Сапарево се наложи над Кочериново с 2:1, Рила загуби от Бобошево с 0:1, а Джерман спечели срещу "Марек 2007" с 3:0.