Проучват кюстендилското село
Проучват кюстендилското село / Дарик- Кюстендил, архив

Анкета "Инвестиционен профил на селото" трябва да попълнят кметовете и кметските наместници от Община Кюстендил.  С нея се цели актуализиране на данните като- население, в тома число деца, хора на трудоспособна възраст, пенсионери, хора с увреждания; заетост на населението- безработни, трудещи се. Има и въпроси за това има ли училище, детска градина, читалище, компютри или интернет в селото. Проучват се и възможностите за инвестиции в недвижими имоти и в селското стопанство в населеното място- от сгради на училища и детски градини до земеделска земя.

Кметовете трябва да отговорят на въпросите: Има ли условия за развитие на екологично земеделие и животновъдство във вашето село?; Има ли вече чужди инвеститори? Какъв инвеститор предпочитате- български или чужд?

Анкетата разпространена от Община Кюстендил проучва дали има достатъчно информация в селата за европейските изисквания и политика в земеделието, селския туризъм, услугите, занаятите.

Кметовете са провокирани да напишат какво биха направили ако получат 10 000, 50 000 или 100 000 евро. Те трябва да опишат природните забележителности на населеното място, обичаите, съборите.