Петър Паунов: Няма апокалипсис, флирт и политическа криза в ОбС
Петър Паунов: Няма апокалипсис, флирт и политическа криза в ОбС / Дарик Кюстендил

Кметът Петър Паунов и съветниците от Коалиция " Кюстендил" са за запазване на принципа на ротацията за председателското място в Общинския съвет.

"Председателят на ОбС е пръв сред равни. Всички замълчаха за принципа на ротацията, а той е единственият справедлив, като дава достъп на всяка формация получила доверието на кюстендилци да имат свой представител в управлението, като по този начин липсват условия за договорки и задкулисни интриги", заяви за Дарик кметът на Кюстендил.

Петър Паунов, каза че е бил изненадан, като научил че ГЕРБ са победителите на изборите, а БСП са достойно загубили, но в същото време не признават резултатите. "Очевидно и двете формации са още в предизборна кампания. Не смятаме да легитимираме техните задкулисни договорки. В момента, в който някой се опитва да се домогва до председателското място, с една цел- да подмени вота на кюстендилци и да създава някакъв център на власт, за да се похвалят пред партийните централи- Кюстендил е наш имаме председател", коментира Паунов. Той не изключи задкулисни споразумения между ГЕРБ и БСП в Кюстендил, които са били подготвени още за евентуалния втори тур за кметските избори.

"Политически противници се готвеха да се обединят около икономически интереси. Колегите от нашата група правилно прецениха , че няма да участват в подобен политически миш- маш. Нека да са наясно всички съграждани, че апокалипсис няма, никой от нашите съграждани не се храни от председателя на ОбС. Няма нито гражданска, нито политическа криза. Общината работи, администрацията е в чудесна кондиция. В нормални отношения сме с всички министерства, така че не е необходимо някой да ни посредничи, да ни предлагат приятелства с областта или друг, за да бъдат избрани. Не се нуждаем от флирт, а сме заявили ясна позиция да работим за доброто бъдеще на Кюстендил", заключи кметът Петър Паунов.