Паякът отново с номера, но му трябва лиценз, за да вдига коли
Паякът отново с номера, но му трябва лиценз, за да вдига коли / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Община Кюстендил е получила от ДАИ табелата с регистрационния номер и свидетелството за регистрация на репатриращия автомобил "паяк", след като изтече 6- месечния срок за забрана на движението му.

"Той си е в движение, с уверението, тъй като още нямат Лиценз за превоз на товари, че няма да го използват за превоз на товари, а за други нужди. Не сме констатирали да се движи този автомобил", коментира за Дарик началникът на Областен отдел "Контролна дейност на ДАИ- Кюстендил" Милен Йорданов. Според него, не е важно теглото на автомобила, защото то се взима под внимание при превоз на товари за собствена сметка.

Началникът на ДАИ- Кюстендил, не отговори директно, дали отново ще спре от движение "паяка" ако той поднови дейността си по вдигане на неправилно паркирани автомобили.

"Най- добрият вариант е този Лиценз за превоз на товари. Има примери в Хасково, Пловдив, София, където също временно са спирани такива превозни средства и е изваден лиценза. Трябва воля и желание за кандидатстване на такъв лиценз, към момента не са подадени документи", каза в интервю за Дарик Йорданов.