Отборът на ОДК-Кюстендил с купа от Данониада и Бербатов
Отборът на ОДК-Кюстендил с купа от Данониада и Бербатов / Личен архив

Наградата за най-етичен отбор получиха децата от ОДК Кюстендил на футболния турнир "Данониада". Момчетата, водени от Константин Мандалски и Светли Горчев получиха купата от най-добрия български футболист и играч на "Фулъм" Димитър Бербатов. Кюстендилският тим се класира на 5-то място от 8-те финалисти, като отстъпи след изпълнение на дузпи от ЦСКА, след равенство 1:1 в редовното време на мача.

"Децата играха много добре. Благодаря им, като и на родителите, които ни подкрепяха по време на срещата! Не се уплашиха от името на съперника. Поведохме в резултата и две минути преди края, с нелеп автогол допуснахме изравняване. Тръгнахме в 6.30 ч. сутринта и от рейса трябваше да излезем на терена, защото само за нашия отбор не бе осигурено спане в софийски хотел. Обяснението бе няма средства, а вие сте най-близко до София", коментира за Дарик Мандалски.

Отборът на ОДК-Кюстендил с купа от "Данониада" и Бербатов
netinfo

Червените загубиха с 1:0 от "Литекс". Футболистите от Ловеч спечелиха финала на "Данониада", като надиграха с минималното 1:0 "Черноморец"-Бургас.
Младите надежди получиха трофея от Димитър Бербатов и ще представят страната ни на Международна купа „Данон" на стадион Уембли, от 4 до 8 септември 2013 г.
Крайното класиране в турнира е:
1. ПФК „Литекс", Ловеч
2. ПФК „Черноморец", Бургас
3. ПФК „Ботев", Пловдив
4. ПФК „ЦСКА", София
5. ОДК Кюстендил
6. ФК „Локомотив", Горна Оряховица
7. УСШ „Хан Крум", Шумен
8. ФК „Брестник", Пловдив

"Нашият отбор бе ощетен от организаторите, наложи се да пътуваме в деня на турнира - 1 юни, а жребият ни бе отредил да играем първи с ЦСКА. Ако бяхме имали късмет при дузпите, можеше и да играем финал, защото "Литекс" не ни превъзхождат. Мачовете бяха от две полувремена по само 10 минути, като целта бе всичко да приключи бързо, а не децата да играят повече мачове", коментира пред Дарик Светли Горчев.