Отборът на Феста вдигна купата и пи шампанско от нея. Аци на Уембли
Отборът на Феста вдигна купата и пи шампанско от нея. Аци на Уембли / Влади Владимиров

Отборът на "Феста" спечели Английската неделна лига в Кюстендил. Купата вдигна капитанът Иван Георгиев. Връчи му я областният управител Владислав Стойков, който поздрави футболистите от всички отбори и изрази надежда, че ще има и нов сезон на лигата в Кюстендил. Всички футболисти получиха медали и специално изработени шалчета, с името на отбора от члена на УС на Българската лига по футзал Евелин Христов. "Феста" ще участва в Шампионската лига на България, в която ще се конкурират най- добрите отбори от 13 града.

Второто място е за отборът на "Ботев", който получи и приза за най- проспериращ отбор, чрез капитана си Сейди Яшари.

Техният централен нападател Александър Александров- Аци стана голмайстор на лигата в Кюстендил и спечели награда- пътуване до стадион "Уембли" за мач на националния отбор на Англия.

Отборът на "Ливърпул" се нареди на трето място, като купата получи капитанът Адриян Игов.  Класиралите се на второ и трето място тимове ще участват в Лига България.

Класирането след тройката- "Феста 1", "Армеец", "Сибир", "Пауталия". Наградата за "феърплей" получи отборът на "Сибир". В него отиде и приза "Капитан на капитаните", за Николай Ангелов. Пламен Христов от "Армеец" бе отличен за "Футболно дълголетие", а Красимир Владимиров от "Ливърпул" е "Най- добър мениджър". Любомир Велинов от "Пауталия" е "Най- полезният състезател" на Английската неделна лига в Кюстендил.

Индивидуалните награди: "Най- добър вратар"- Калоян Драганов от "Феста"; "Най- добър защитник"- Веско Георгиев" от "Армеец"; "Най- добър полузащитник"- Фред Николов от "Феста 1"; "Най- добър нападател"- Еньо Кръстовчев от "Феста".

Специален приз получи и съдията на лигата Младен Пенев. Организатор на церемонията по награждаването бе регионалния представител на БЛФЗ Сашко Деянов. Децата от Вокална група "Калпазани" към 6- то ОУ "Св. Паисий Хилендарски" поздравиха футболистите и гостите, а за финал имаше и заря.