Отбелязаха 16 години от създаването на Културно-информационният център в Босилеград
Отбелязаха 16 години от създаването на Културно-информационният център в Босилеград / netinfo

16 години от създаването на Културно-информационният център бяха отбелязани в Босилеград. Сред гостите та събитието бяха зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки и председателят на кюстендилската структура на партията Георги Петров.

В сградата на КИЦ по повод рождения ден бе представена и театрална постановка. Гражданско сдружение Културно-информационен център е представител на българското национално малцинство в Босилеград в Сърбия. Председател на сдружението е Иван Николов.

КИЦ взема участие в провеждането на различни проекти, целящи опазването на националната идентичност, спазването на човешките и малцинствени права, провеждане на детски Великденски фестивал, на който участват по няколко стотин деца от балканските страни, през 2005 г., с подкрепата на редица български неправителствени и държавни организации и институции, КИЦ е построил единствения национален паметник на Левски в Западните покрайнини и е участвал на няколко пъти в набиране на средства и поправка на черкви в Босилеградско, издава независимо двумесечно списание "Бюлетин" на 42 страници в черно-бяла техника, с цветни корици и тираж 800 екземпляра. Списанието се занимава с актуални културни, политически и икономически аспекти за положението на българското малцинство, защита на човешките и малцинствените права и развитие на демокрацията. Печати се в Ниш, разпространява се безплатно сред българското малцинство в Сърбия и частично в България.

Към КИЦ е асоцииран фенклуб "Левски" със 151 член и любителска театрална група от момичета и момчета от гимназиална възраст подготвяли любителски представления.