Очакват покачване на нивото на реките. Няма аварийна ситуация
Очакват покачване на нивото на реките. Няма аварийна ситуация / Влади Владимиров, архив
Очакват покачване на нивото на реките. Няма аварийна ситуация
49839
Очакват покачване на нивото на реките. Няма аварийна ситуация
  • Очакват покачване на нивото на реките. Няма аварийна ситуация

Няма възникнали аварийни ситуации и засегнати населени места от покачване нивото на реките или язовирите на територията на Кюстендилска област. Екипи на "Напоителни системи" продължават обхода на всички съоръжения, съобщи за Дарик временно изпълняващата длъжността областен управител Даниела Годинова.

През последните два дни няма постъпила информация за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения.

Справката на Басейнова дирекция показва следното: река Соволянска Бистрица, при село Гърляно е с високи води, с тенденция за покачване; река Речица, при село Ваксево е със средно високи води, с тенденция към голямо покачване; река Елешница, при село Ваксево е също със средно високи води, с тенденция за голямо покачване; река Джерман, при Дупница е с ниски води и тенденция за покачване; река Струма, при Бобошево е с ниски води и тенденция за голямо покачване.

"Язовирите разполагат със свободни обеми, за поемане на високи води. Язовир Дяково е почти празен. Няма опасност от преливане на големите язовири. Информирали сме Областна служба Пожарна безопасност и защита на населението и кметовете на общини, които трябва да следят нивото на водите", заяви областният управител Даниела Годинова.