Общинският съветник Боян Владимиров отчете дейността си за мандат 2011-2015 г.
Общинският съветник Боян Владимиров отчете дейността си за мандат 2011-2015 г. / Личен архив

Боян Владимиров е първият общински съветник, който отчита публично дейността си в края на мандата.
„След като част от жителите на община Кюстендил ми гласуваха доверие и бях избран за общински съветник за мандата 2011/2015 г. , смятам за мое задължение да дам информация за дейността ми като общински съветник", заяви той пред Дарик.
Ето и част от отчета му:

I. Част от хората, които ме подкрепиха са представители на бизнеса, а те не бяха удовлетворени от разрешителния режим за удължаване на работното време на търговските обекти, създаден от общината. За да оправдая гласуваното ми доверие, предложих промени в наредбата за обществения ред, които промениха критерия за издаване на разрешителното и срока му на действие. Промените бяха гласувани от Общинския съвет.
II. При кандидатирането ми поех ангажимент средствата, получени от възнаграждението ми като общински съветник, да използвам за обществена дейност. Сумата е в размер на 7 396 лева. С тези средства платих поставянето на тротоарни плочки на ул. ,, Хайдушка" , ул. ,, Марица " , ул. ,, Георги Цариградски ", с обща площ 400 кв. метра. С остатъка от сумата възстанових камбанарията на църквата ,,Възнесение Господно" в с. Блатец / на снимката /.


III. Инициирах изграждане на паркинг пред жилищен блок №35на ул. ,,Александър Димитров''. Още при самото построяване на блока, паркинг или проект за изграждане на такъв е липсвал. Години наред живеещите в блока са затруднени с достъпа до домовете си, особено в зимни условия. Лишаването от елементарна естетика и удобен достъп до около-блоковото пространство, на което има право всеки изряден данъкоплатец, са другите важни фактори, които ме мотивираха да съдействам за изграждането на паркинга, в качеството си на общински съветник.


IV. На заседание на Общинския съвет поставих въпроса за незаконното строителство в кв. ,, Изток". Отговорните институции се самосезираха и в момента тече проверка.
V. Поех инициативата за създаване на паркинг на ул. ,, Цар Освободител ", по предложение, както на обикновени граждани, така и на представители на бизнеса.
VI. Открих приемна, в която всеки понеделник имах срещи с граждани, на които те имаха възможност да споделят мнението си и предложенията си за решаването на текущи проблеми, свързани пряко или косвено с работата на общината. Това ми помогна да фокусирам вниманието на общината към улесняването работата, както на бизнеса, така и на гражданите в ежедневните им задачи.
VII. Подготвих наредба за насърчаване на инвестициите , но промени в закона на национално ниво ме възпряха да я внеса за гласуване. Все пак, внесох докладна с решение, което ангажира кметът да одобри и внесе Наредба за насърчаване на инвестициите в Община Кюстендил.

„Искрено се надявам, че по времето на този мандат, съм използвал максимално ефективно правомощията си на общински съветник и съм успял не само да отговоря на очакванията на избирателите, но и да помогна за подобряване качеството на живот на всички жители на град Кюстендил. Благодаря за оказаното доверие!", завършва отчета си общинският съветник Боян Владимиров.