Община Кочериново намалява данъците за МПС с Евро 3, 4, 5 и 6
Община Кочериново намалява данъците за МПС с Евро 3, 4, 5 и 6 / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Кметът на община Кочериново Иван Минков внесе докладна, с която предлага на Общинския съвет да измени и допълни Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Кочериново,считано от 01.01.2014 г.
Едната докладна касае данък МПС, след промените в Закона за местните данъци и такси / ЗМДТ /.
За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW включително, снабдени с действащи катализаторни устройства и несъответстващи на екологичните категории „Евро 3", „Евро 4", „Евро 5, „Евро 6 и „EEV", определеният по чл. 55 от ЗМДТ данък за съответната година се заплаща с намаление 20 на сто.
За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW включително и съответстващи на екологични категории „Евро 3" и„Евро 4" данъкът се заплаща с 50 на сто намаление, а за съответстващите на „Евро 5" и „Евро 6" - с 60 на сто намаление, от определения по ЗМДТ данък.

И още едно изменение, за автобусите, товарните автомобили, влекачите за ремарке и седловите влекачи с двигатели, съответстващи на екологични категории „Евро 3" и„Евро 4, данъкът се заплаща с 40 на сто намаление, а за съответстващите на „Евро 5, „Евро 6" и „EEV" - с 50 на сто намаление, от определения по ЗМДТ данък."