Община Дупница газифицира 9 общински сгради
Община Дупница газифицира 9 общински сгради / Дарик радио,архив

Община Дупница подписа договор с Министерство на енергетиката, по така наречената „Норвежка програма", съобщи на пресконференция кмета Методи Чимев.
Общината кандидатства с 9 общински сгради и всички ще бъдат газифицирани. Това са ОУ „Неофит Рилски", ОУ „Кирил и Методий", ОУ „Евлоги Георгиев", СОУ „Св. Паисий Хилендарски", детска ясла „Пролет" и МБАЛ „Св. Иван Рилски", като става дума за бившата Транспортна болница. Проектът е на стойност 372 159 евро, а срока за изпълнение е 8 месеца, до 30 април догодина. По-голяма част от средствата са за болницата около 200 000 евро.
Отделно общината подготвя проект, с който да кандидатства за саниране на болницата пред Националния доверителния екофонд. От там ще се очаква отговор през септември. Чимев коментира, че по този начин ще се намалят разходите за гориво, поне 30 % - 40%. Това от друга страна може да позволи да бъдат увеличени заплатите в болницата. Неведнъж медицинските работници са поставяли въпроса за ниските възнаграждения и лошите условия на работа.