Облигационерите за Медико- балнеологичен комплекс Св. Иван Рилски се събират в Кюстендил
Облигационерите за Медико- балнеологичен комплекс Св. Иван Рилски се събират в Кюстендил / Дарик Кюстендил, архив

Първо общо събрание на облигационерите свиква Община Кюстендил. Облигационната емисия на общината е в размер на 6 500 000 евро. То ще се проведе в заседателната зала на общината, от 15 часа.

Първа точка от дневния ред гласи: "Потвърждаване избора на Обединена Българска Банка" АД за Довереник на облигационерите по смисъла на ЗППЦК, с което Довереникът се счита за упълномощен да представлява облигационерите от настоящата емисия".

В поканата, публикувана на сайта на Община Кюстендил пише:

"Община Кюстендил, на основание чл. 206, ал.6 от Търговския закон обявява издаването на емисия общински облигации с ISIN код BG2100016117 с размер 6 500 000 (шест милиона и петстотин хиляди) евро, разпределени в 6 500 (шест хиляди и петстотин) броя поименни, безналични, лихвоносни, свободно прехвърляеми общински облигации, с номинална и емисионна стойност 1 000 (хиляда) евро и лихвени плащания на всеки 6-месечен период, със срок на облигационния заем от 120 месеца, считано от 09.09.2011 г., с падеж 09.09.2021 г. Водещ мениджър на емисията е „УниКредит Булбанк" АД".

Обявени са и датите на падежите по лихвените плащания и плащанията по главницата. Облигационния заем бе изтеглен за строителството на Медико- балнеологичен комплекс "Св. Иван Рилски".