Няма установени нарушения за здравословното хранене на децата в детските градини
Няма установени нарушения за здравословното хранене на децата в детските градини / Дарик- Кюстендил,архив

Четири проверки са направени през месец юли в детски заведения, относно спазване изискванията на Наредба №2/13г. за здравословно хранене на децата от 0 до 3г. в детските заведения и детските кухни и Наредба №6/11г. на МЗ за здравословно хранене на децата от 3 до 7г. в детските заведения относно организираното хранене на децата. Извършена е 1 проверка относно спазване изискванията на Наредба 37/09г. на МЗ за здравословното хранене на учениците. Направена е една проверка относно рекламата на тютюневи и спиртни изделия в печатни издания. Взети са 3 проби готварска сол за изследване количеството на калиев йодат. Няма констатирани нарушения, информират от РЗИ- Кюстендил
Осъществен е контрол по спазване на здравните изисквания в обекти с обществено предназначение, като са извършени 212 броя проверки.
Проведен е здравен контрол по спазване забраната за тютюнопушене на закрити и някои открити обществени места, като в търговските обекти и обектите за обществено хранене са извършени 127 проверки. Няма нарушения.