Нови видеорадарни системи хващат и автомобили без Гражданска отговорност
Нови видеорадарни системи хващат и автомобили без Гражданска отговорност / Влади Владимиров

Модерна видеорадарна система може да открива автомобили, които се движат без застраховка "Гражданска отговорност". С такава разполага полицията в Дупница, каза за Дарик началникът на КАТ- Пътна полиция към ОД МВР- Кюстендил Румен Точев. До няколко дни, такава видеорадарна система ще бъде доставена и на РУП- Рила.

"Системата може да работи на две програми, за отчитане на скоростта и за проверка дали даден автомобил, по регистрационния номер има сключена застраховка "Гражданска отговорност", коментира Румен Точев.

Пътните полицаи в РУП- Кюстендил и Бобов дол на този етап не разполагат с новата система, в автопатрулите има камери, които отчитат само скоростта, но предстои  и тяхното оборудване.

Увеличаване на броя на убитите на пътя и намаляване на ранените от началото на годината, отчитат от КАТ, в сравнение на същия период на 2011 година.

"Станаха няколко ПТП с по двама убити, в Дупница и на пътя при Горна Гращица. Нелепи произшествия, в късните часове, на третокласни пътища, след употреба на алкохол", коментира началникът на КАТ- Пътна полиция.