Парк- хотел Кюстендил
Парк- хотел Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик
Предстои оборудване на кабинети, в това число и лекарски, и закупуване на апаратура за физиотерапия, рехабилитация и водолечение в Парк-хотел „Кюстендил“. Това ще създаде възможност за предоставяне на място на широк спектър нови оздравителни, рехабилитационни и физиотерапевтични услуги, информира общинска администрация. За тези услуги в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил не са определени цени срещу, които да бъдат предоставяни.
В тази връзка е разработен Проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил. В него е предложено определяне на индивидуални цени за всеки вид процедура които ще бъдат предоставени в парк-хотел „Кюстендил“, както е и направено предложение за прецизиране на цените за настаняване в зависимост от вида на помещенията и другите услуги от хотела.
В резултат, очаква се увеличаване на неданъчните приходи по общинския бюджет на Община Кюстендил.

Заинтересованите страни могат да подават писмени становища, мнения и предложения в деловодството на общината в 14 дневен срок, считано от 21 юли. Проектът е публикуван на сайта на община Кюстендил.

Например, единична стая в хотела е  50 лв., за дните от неделя- четвъртък и 60 лв., за дните от петък и събота. Двойната стая е съответно 80 и 100 лв., апартаментът е 100 и 120 лв. Посочени са цените за наем на конферентните зали, както и на терапевтичните услуги.
 
Дарик- Кюстендил