/ iStock/Getty Images
11-годишно дете е било бито с камшик от други деца в Бобошево, съобщиха от МВР.. Сигналът е подаден от училищното ръководство в града.

Под ръководството на Районната прокуратура в Кюстендил се води разследване, съобщиха от обвинението. Към настоящия момент е установено, че около 15:30 часа на 19 февруари на градския стадион, той бил нападнат и заплашен.

Момчето било удряно с ритници, юмруци, както и с камшик по гърба. Наблюдаващият прокурор е възложил на органите на МВР установяване на лица, участващи в инцидента.

Пореден случай на агресия: Бой между деца в Монтана

Незабавно са предприети действия по установяването им. Самоличността на участниците и свидетелите е изяснена. Проведени са разпити на над 10 деца и директора на училището.

Ще бъдат разпитани и други свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване на наранявания, причинени на пострадалия. Предстои извършване на видеотехническа експертиза на заснетия клип.

Органите на МВР следва да установят наличие на видеокамери в района на местопроизшествието. За случая е сезиран отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“-Бобошево.

Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.