Не на цигарения дим, казват Мандалски и децата трениращи футбол в ОДК
Не на цигарения дим, казват Мандалски и децата трениращи футбол в ОДК / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

"Спортувай- Не на цигарения дим", под този надслов ще се провеждат тренировките по футбол към ОДК- Кюстендил, каза треньорът Константин Мандалски.
"Откликват децата на тази идея. Не съм бил никога пушач и се опитвам да им го предам, както и хъса за това да бъдат победители, да се научат още от малки да спазват тактическите указания. ОДК иска децата да се обединяват, не да се разединяват. Идеологията е да обхващаме децата, които не са по клубовете. Вратите за всички са отворени, не съм върнал нито едно дете. Тренираме на спортната площадка в кв. "Младост", след това ще се преместим по салоните в училищата. Трябва да има наблизо медицински екип, такива има и в ПМГ и в детската градина", коментира пред Дарик Мандалски.

Не на цигарения дим, казват Мандалски и децата трениращи футбол в ОДК
netinfo

Треньорът по футбол бе осигурил и купа за децата от 5- 6 и 7 клас, които играха разделени на два отбора.
"Ще тренираме за турнири, за благотворителни мачове. Забавляваме се, учим се на феърплей и здравословен начин на живот", каза пред Дарик Мартин Борисов от ПМГ.
"Събираме се да поритаме, забавляваме се, да изпуснем парата от училището и уроците. Компютрите не са ни по- интересни", допълни Бойко Андреев от 1- во ОУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Не на цигарения дим, казват Мандалски и децата трениращи футбол в ОДК
netinfo

Учениците от 5-6 и 7 клас тренират 3 пъти в седмицата- вторник, четвъртък и петък.
Купа за победителя и много награди ще има на детски футболен турнир, който ще организира ОДК до края на месеца, за децата 3- 4 клас. В него ще участват отбори от всички училища. Турнирът е посветен на Деня на будителите.