Моят дом – сигурност за моето семейство
Моят дом – сигурност за моето семейство / netinfo

Моят дом е моята крепост, казват англичаните. Тази максима ни съпътства много често, но рядко се замисляме за нея. По традиция българинът се сеща да застрахова дома си след поредното природно бедствие, а понякога дори и това не е достатъчно силно, за да го провокира да направи тази решителна стъпка. За радост напоследък се забелязва известна промяна в обществените нагласи. Все повече хора осъзнават необходимостта от застраховка на своя дом и имущество.

Сред най-честите причини за сключване на имуществена застраховка в момента са сигурност от кражба и грабеж, защита при пожар, земетресение и наводнение. Цената на подобна застраховка у нас варира от 18 до 350 лева, в зависимост от застрахователната сума на движимото и недвижимо имущество и рисковото покритие. За средно като цена и обзавеждане жилище за град като Кюстендил цената за застраховка по общи рискове от случаен характер като природни бедствия, пожар, наводнения и др. варира от 60 до 100 лв. При пълно покритие на рисковете, което включва кражба и грабеж, както и общите рискове от случаен характер, е в рамките на 80 до 120 лв. Цената може да бъде платена и на разсрочено плащане според предпочитанията и финансовите възможности на клиентите.

Според застрахователни експерти, основният мотив за избора на застрахователна компания е стабилността и гъвкавостта на предлаганите услуги. Застрахователното дружество „Дженерали" е сред компаниите на българския пазар, които покриват щети по всякакви имущества, включително външни съоръжения като мобилна техника, басейни, огради, котли за отопление, сателитни антени. В застрахователното покритие на Дженерали се включват и иновативни клаузи при желание на клиента - удар от автомобили по недвижимото имущество, късо съединение и свръхнапрежение, кражба чрез технически средства и други.

Допълнителен стимул да изберем Дженерали са множеството различни отстъпки и бонуси в стандартното си застраховане на домашно имущество и в новия пакет „Дом", които компанията прави за своите клиенти. Например при комбиниране с друг тип застраховки - като Каско, „Гражданска отговорност" и др. - крайната цена може да падне до 30%, а когато е в полза на банка - до 40%. 

Ако се интересувате от продукта и искате да получите повече информация или персонална консултация, моля свържете се с експертите в нашите офиси: гр. Кюстендил, комплекс Аджундар - тел. 078/550 501 и 550 502 и на ул. Цар Освободител 93 срещу магазин Европа - тел.  078/973 598 и 0882/003 568