Мария Десислава Плачкова спечели единствения медал за България от БП
Мария Десислава Плачкова спечели единствения медал за България от БП / netinfo

Кюстендилската състезателка от КК "Мак Доналд" Мария Десислава Плачкова завоюва бронзов медал в дисциплина кумите в кат. +68 кг. на Балканското първенство за мъже и жени в Чачак, Сърбия. В първата среща Плачкова игра срещу представителка на Турция и победи с 1:0, във втората среща записа победа над македонката. На полуфинала, кюстендилката загуби от представителка на домакините. В репешажа за бронзовия медал Мария Десислава Плачкова трябваше да се срещне със състезателката на Турция, но тя получи лекарска забрана да продължи в състезанието.

Мария Десислава Плачкова спечели единствения медал за България от БП
netinfo

Александър Бараклийски от "Мак Доналд" се класира на 7-мо място в дисциплина кумите в кат. до 67кг. В първата среща той победи представителя на Босна и Херцеговина с 3:1. Във втората обаче отстъпи пред представител на домакините с 4:1, а в репешажите загуби от състезател на Черна Гора.

Мария Десислава Плачкова спечели единствения медал за България от БП
netinfo

Българският национален отбор има още едно 5-то и едно 7-мо място в актива си от Балканиадата. На татамито премериха сили 300 мъже и жени, от 11 национални федерации. България беше представена от 23- ма каратеки в дисциплините Ката и Кумите.
"Изключително силно представяне на нашите каратеки. Предвид факта, че на Мария това и беше първото състезание на жени, а на Сашо второто при мъжете. Много се гордея с тях, показаха страхотна игра и представиха страната ни достойно. Пожелавам им още много такива силни срещи и добри класирания", коментира треньорът им Диляна Владимирова.