Мая Манолова се обяви против спирането на важни за областта проекти, като язовир Кюстендил и третата лента в Конявската планина
Мая Манолова се обяви против спирането на важни за областта проекти, като язовир Кюстендил и третата лента в Конявската планина / netinfo

Депутатът от БСП Мая Манолова изрази притесненията си заради спрените от правителството важни инфраструктурни проекти за областта. "Това не е антикризисна мярка , а напротив", заяви Манолова. Тя даде за пример спрените за 5 млн. лв. проекти за община Дупница, по програма "Регионално развитие" за община Бобов дол и изграждането на язовир "Кюстендил", третата лента в Конявската планина по пътя Кюстендил- София, и канализацията в село Пиперков чифлик.

"За довършването на язовир Кюстендил бе осигурено финансиране със заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Колко катастрофи стават в Конявската планина, а според новия шеф на Пътната агенция този път не бил важен, а направо ненужен. Вероятно за софиянци пътя е ненужен, но не така е за кюстендилци и за хората , които го ползват. С предвидените 2, 5 млн. евро би се осигурила и работа за строителна фирма от региона", коментира депутатът от БСП.

Манолова призова колегите си депутати от ГЕРБ да лобират за важните за областта проекти. "Предстои и обсъждането на макрорамката на бюджет 2010 и това е възможност да залегнат решения за проблеми в региона", допълни Мая Манолова.