Мая Манолова откри работещи в нарушение на закона в Напоителни системи, клон Струма- Места
Мая Манолова откри работещи в нарушение на закона в Напоителни системи, клон Струма- Места / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

За нередности при заемането на длъжности в Напоителни системи клон Струма-Места, сигнализира народният представител Мая Манолова. Ръководителят на хидротехнически район Дупница Марио Нешев съвместява позиции и в други структури. Той е и член на Съвета на директорите на друго държавно дружество „Агро вот инвест", което по смисъла на Закона извършва сходна дейност. Освен това Нешев е едноличен собственик и управител на частно търговско дружество.
„Аз смятам, че неговото пребиваване в Напоителни системи клон Струма-Места, считано от 21 януари е в нарушение на закона", заяви Мая Манолова. За случая ще бъде сигнализирана министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Мая Манолова посочи още, че в дружеството работят и няколко лица в пенсионна възраст, сред тях домакин и ръководител на отдел „Опазване на природата от вредното влияние на водите".
Въпреки благословията на Бойко Борисов, както се изрази Мая Манолова, Даниела Борисова продължава да работи като чистачка в дружеството и няма позиция, на която да бъде назначена. Местните ръководители си измиха ръцете, че няма други длъжности заяви в Дупница, Манолова. Тя допълни, че ще предложи Даниела Борисова, която е с две висши образования да заеме длъжността ръководител на района. Борисова, както и Марио Нешев са с образование, което не се доближава до Напоителни системи. Нешев е завършил пощи и далекосъобщения.
Според Манолова, Борисова би могла да съвместява длъжностите ръководител на район и чистачка, на по 4- часов работен ден, Борисова би могла да бъде ръководител на район и домакин, например. Според депутатът, отношението към Даниела Борисова е част от чистката на кадри на БСП.