Манолова среща министри за запазването на Почивния дом на БДЖ и финансиране на важни проекти
Манолова среща министри за запазването на Почивния дом на БДЖ и финансиране на важни проекти / Дарик Нюз, архив

За запазването на Почивно-възстановителен център "Кюстендил" и работните места, които осигурява ще настоява пред министъра на транспорта зам.- председателят на НС и депутат от областта Мая Манолова. Тя ще коментира с министър Папазов и запазването на движението на товарен влак през жп гара Дупница.
"Имаше една среща с персонала на Почивния дом, сега ще проверим докъде са стигнали нещата. Проблем са задълженията, които има БДЖ", коментира Манолова.
Депутатът планира през тази седмица и среща в Министерството на регионалното развитие, заедно с кмета на община Кюстендил Петър Паунов. На нея ще се коментират възможностите за финансиране на проектите за важни инфраструктурни обекти, като римската стена в Хисарлъка, галерията, Регионалния исторически музей.
Мая Манолова ще провери и какви са възможностите на Министерството на младежта и спорта да финансира проекта за реконструкция на стадион "Осогово".
Зам.- председателят на Народното събрание заяви, че през парламентарната ваканция, депутатите от БСП имат ангажименти не само по регионите си, но и по изработването на законопроекти. "Подготвят се промени в Закона за горите, които да доведат до поевтиняване на дървата за огрев, на Закона за защита на потребителите, като част от борбата с монополите, на Закона за арендата, като се дадат повече възможности за прекратяване на договорите с арендаторите, ако те не изпълняват ангажиментите си", коментира Мая Манолова.