Кюстендилските лекоатлети от лошата писта до медалите
Кюстендилските лекоатлети от лошата писта до медалите / Влади Владимиров
Кюстендилските лекоатлети от лошата писта до медалите
54221
Кюстендилските лекоатлети от лошата писта до медалите
Кюстендилските лекоатлети от лошата писта до медалите
  • Кюстендилските лекоатлети от лошата писта до медалите
  • Кюстендилските лекоатлети от лошата писта до медалите

Кюстендилски лекоатлети спечелиха златни и сребърни медали от финалите на ученическите игри, за 8- 10 клас. Възпитаниците на треньора Вергил Анастасов донесоха ценни точки за отбора на ПМГ. Само ден по- късно, въпреки умората се класираха за финалите на Републиканското първенство за юноши и девойки младша възраст и заеха призови места.

Никол Стамболийска победи в спринта на 200 метра и в скока на дължина, на най- бързата дистанция- 100 м. се класира втора на ученическите финали в Сливен. Съученикът й от ПМГ Алекс Сърбински спечели надпреварата в дългия скок, а на 400 метра финишира 4- ти, като бяга в наводнения от дъжд 1- ви коридор.

"Лошото бе, че това състезание се застъпи с републиканското първенство и трябваше за 3 дни да пътуваме до Сливен, от там до София и да направим по 6-7 старта. Накрая и умората си каза думата", коментираха пред Дарик Никол Стамболийска и Алекс Сърбински.

Стамболийска се класира за финала на 100 метра на републиканското, където финишира 6- та. "Спрях я от участие на 200 метра, заради умората и, за да я запазя за щафетата 4х 400 м., където завършихме със 7- мо време. Другите участнички са- Юлия Димитрова, Мирослава Мицова и Снежана Запрева", допълни треньорът Вергил Анастасов.

Алекс Сърбински влезе на финалите на 400 м. и скок на дължина, като завърши на 7- мо място. Той остана 11- ти на 200 метра, само на 9 стотни от финала.

Юлия Димитрова от клуб "Пауталия" бяга за първи път на републиканското първенство 400 метра с препятствия, защото условията на стадион "Осогово" не позволяват подготовка по тази дисциплина, но се класира на 4- то място. "Не съм доволна от представянето си на 400 метра, където останах 9- та, на 0, 3 сек. от финала. Надявам се, че скоро ще имаме нова лекоатлетическа писта, защото сега всички имаме контузии от старата", коментира Юлия Димитрова.

Мирослава Мицова бяга на два финала- 800 и 1 500 метра и финишира 7- ма. Тя е 7- ма и с щафетата.

За съжаление, заболяване спря от участие на републиканското първенство друг от талантите на Кюстендил по лека атлетика- Мартин Димитров, с треньор Владимир Табаков.