Кюстендилски скиори по стъпките на президента Плевнелиев
Кюстендилски скиори по стъпките на президента Плевнелиев / Христофор Скандалиев

Ивайла Василева при най-малките и Томислав Скандалиев при момчета младша възраст от ски клуб "Кюстендил" участваха във втория, от общо шестте кръга на Регионалния шампионат по ски за купа "Борислав Мавриков". Те се класираха в челната десетка и ще участват в следващите кръгове на шампионата, на 29 и 30 март, съобщи за Дарик Христофор Скандалиев.

Състезанието, за деца и младежи, родени 1998-2005 година и разделени в четири възрастови групи, се проведе в Банско. Надпреварата бе в гигантски слалом, на писта „Юлен" , където  предишния ден премериха сили в същата дисциплина дипломати и министри, както и президентът Росен Плевнелиев. / На снимка с Христофор Скандалиев /.

В конкуренцията за купа "Борислав Мавриков" бяха 186 деца от десет ски клуба.

Ивайла Василева бе най-малката скиорка от всички състезатели и стартира с №1. Томислав Скандалиев кара със същия стартов №29, с който се състезава президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава участва в награждаването на победителите в детското състезание, след което непринудено разговори с децата, техните треньори и родители.

/ На снимка- децата с Ивайло Василев /