Кюстендилци сведоха глави пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България
Кюстендилци сведоха глави пред паметта на Ботев и загиналите за свободата на България / Влади Владимиров

Мнозинството кюстендилци сведоха глава пред паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Точно в 12, 00 часа засвириха сирените в целия град, а стотиците събрали се пред паметника на Булаирци и в центъра на града станаха на крака и запазиха мълчание. За съжаление имаше и шофьори, които не спряха автомобилите си, в тези две минути за поклон.

Областният управител Владислав Стойков, неговият заместник Гергана Михайлова, заместник- кметовете на община Кюстендил Надя Каратова и Росица Плачкова, председателят на ОС Стоян Стоилов, депутатът Кирил Калфин, общински съветници, представители на партийни и неправителствени  организации, граждани поднесоха венци и цветя през паметника на 13- ти Рилски пехотен полк. На Арката свири  и градския духов оркестър. До паметника бяха и знаменосци от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

"В Деня на Ботев е много важно да склоним глава и да отдадем почит на патриотите- революционери, които са паднали в битките за свобода и независимост на България. Важно е наистина да преосмислим дали наистина сме достойни да сме потомци на такива светли личности. Да, достойни сме, но има още какво да поработим, за да се гордеят Ботев, Левски, Раковски, че сме техни потомци", каза областният управител Владислав Стойков.

Пред паметника на Булаирци се поклониха деца от Начално училище "Св. Климент Охридски".