Кой ще е Европейският шампион по футбол ?
Кой ще е Европейският шампион по футбол ? / netinfo
Кой ще е Европейският шампион по футбол ?
54386
Кой ще е Европейският шампион по футбол ?
  • Кой ще е Европейският шампион по футбол ?

Европа е футбол в последните 6 дни. Оттогава вече се изиграха 10 мача от Европейското първенство по футбол в Украйна и Полша. Част от фаворитите се поизложиха, други пък показаха, че са доста подценявани. Реших да попита част от футболните фенове, кой им е фаворита за шампион на първенството. Оказа се, че сред най- споменаваното име е това на Русия, както и тези на Германия, Испания, Италия, Англия и дори Дания. /чуй запис/

 Ако тази анкета я бях направил преди Европейското може би имената на Русия и Дания биха ме изненадали, но феновете са явно повлияни от добрата игра от началото на първенството на отборите на Русия и Дания. В първия си мач руснаците буквално смачкаха Чехия, а пък датчаните победиха един от сочените за фаворите, а именно отбора на Холандия. Още една изненада до момента е и водача в голмайсторският приз 21- годишния руснак Алан Дзагоев, който само ще кажа, че не бе включен преди Европейското в предвижданията на букмейкърите за голмайстор на първенството. Сега обаче те му дават шанс 3 към 1, че ще спечели приза. Втори в тази класация е Марио Гомес от Германия с 6 към 1.

Продължават обаче фаворити за титлата според букмейкърите да бъдат Испания и Германия с около 3,5 към 1, но вече трети в тази класация са отборът на Русия. Трябва внимателно да се следи и представянето на датчаните, но още тази вечер ще стане ясно дали представянето срещу Холандия е било случайно или  "червения динамит" отново е готов да избухне, както през 1992 година, когато директно от плажа те станаха европейски шампиони.

 Днес предстоят още два мача от група "В"- така наречената "група на смъртта". Един срещу друг в 19 часа излизат Дания срещу Португалия, а в късният мач  от 21,45 часа е дербито между Германия- Холандия. Този мач ще отговори на няколко въпроса. Дали Германия ще е първият отбор класирал се за следващата фаза и ще останат ли Холандия част от ЕВРО 2012. Първите мачове показаха, че отборите на Германия, Италия и Франция се представиха сравнително добре, докато отборите на Англия, Испания и Холандия не показаха това, което в действителност могат.