Кирил Калфин: Всичко, което сме обещали, ще се случи
Кирил Калфин: Всичко, което сме обещали, ще се случи / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин отчете успешна 2015 г. Той даде примери с направеното за Кюстендил, като осигурените над 2,5 млн. лв. финансиране на строителството на Медико- балнеоложкия комплекс и започналия ремонт на сградата на ДСК за нуждите на прокуратурата.

"Всичко ще бъде така, както сме го обещали. Виждате, че работим в добър екип, местната власт трябва да работи заедно с централната власт - законодателна и изпълнителна. Язовир Кюстендил ще се случи, тази година ще се постави новото начало. Вече дерето към Слокощица се прочисти, започваме едно по едно да подготвяме нещата за довършването на язовир Кюстендил, това са обещания и на кмета и на мен, и ще го направим", заяви Кирил Калфин.

Депутатът от ГЕРБ допълни: "Гордея се и се радвам, когато ме срещат хората и казват- нещата тръгват към добре и бизнеса работи по- добре. Наши кюстендилски фирми вече участват активно в изграждането на много обекти в областта. Сега и в санирането смятаме по- същия начин да процедираме, да има работа за всички. Всичко върви по план. Кюстендилци в скоро време ще бъдат доволни и ще се радваме, че имаме хубави жилища за живеене".

По повод позицията на ДСБ и сътресенията в РБ, Кирил Калфин коментира, че е добре, когато има коректив на управлението. "Когато управлява само една политическа сила, понякога се забравя. Последните събития ще изиграят положителна роля", заяви областният лидер на ГЕРБ-Кюстендил.

Депутатът, който е и бивш председател на Районен съд-Кюстендил, каза че Съдебната реформа тепърва започва.

"С измененията в Конституцията се поставиха основите за необходимите промени в съдебната система. Ще се видят реалните неща, когато има промени в съответните закони, които ще допринесат очакваното от хората. Протестиращите искат , това което всички искаме, срочно и качествено правораздаване. Това ще се случи не само с размествания в системата, тук голяма роля играе човешкия ресурс. Добре е да се погледнат апелативните звена в системата, например- апелативна прокуратура, колко е натоварена, как работи, но това са неща за в бъдеще. Да се видят съдилищата като натовареност, има районни съдилища, които гледат само по няколко дела на месец. Много неща трябва да се променят и аз съм обеден, че новият съдебен министър ще го направи", коментира Калфин.