Катерина Янчева положи клетва. Новата транспортна схема не се прие
Катерина Янчева положи клетва. Новата транспортна схема не се прие / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Катерина Янчева от БСП положи клетва като общински съветник, в началото на заседанието на ОС- Кюстендил. Тя заема мястото на назначения за областен управител Иван Каракашки.
Съветникът от ГЕРБ Вася Пешева попита кмета Петър Паунов- защо е оттеглил докладната за договорите за поставяне на 22 будки за продажба на цигари, пакетирани храни и печатни издания? Кметът отговори, че решението му е мотивирано от позицията на ресорните комисии към ОС. Съветникът Мая Шишкова от БСП коментира, че в проекта за договори липсват основни клаузи и трябва да се преработят от администрацията.
Кметът Петър Паунов внесе две нови докладни на сесията на ОС. Едната е за изработване на ПУП- ве на водопреносната ВиК мрежа в агломерацията Кюстендил и селата- Жиленци, Слокощица и Лозно, по спечеления проект. Другата докладна е за финансиране на ремонт, за довършване оградата на черквата „Св. Никола" в село Слокощица и облагородяването на двора й.
Общинските съветници не приеха докладната за изменение на транспортната схема и възлагане на превози по автобусни линии, и делегиране изпълнението относно провеждане на процедура по реда на Закона за обществените поръчки. Някои от съветниците заявиха, че системата за гласуване не е отчела вота им.