Кандидатът за евродепутат Достена Лаверн се срещна с културни дейци в Кюстендил
Кандидатът за евродепутат Достена Лаверн се срещна с културни дейци в Кюстендил / Иво Кирилов,Дарик радио

Предизборна кампания за Избори за ЕП 2014 г.

Кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Достена Лаверн се срещна с културни дейци от Кюстендил. На срещата присъстваха зам.- председателят на НС Мая Манолова, представителят от министерство на културата Венцислав Велев, председателят на ОбС- Кюстендил Иван Андонов, зам.- кметът Виктор Янев, директори на културни институции, председатели на читалища, директори на училища и учители.
"Ще се боря за това културата и образованието да станат приоритет и в България. Не е нормално в една страна учителите да се срамуват от професията, защото са по- бедни и от своите ученици. От друга страна инвестициите в областта на науката са много важни, защото само така може да придобием високо технологични производства", заяви кандидатът за евродепутат от Коалиция за България.

Тя обясни и защо трябва да се гласува именно за Коалиция за България, с бюлетина №15.

"Коалиция за България предлага да променим, както България така и Европа. Причината е, че в последните 20 години Европа е доминирана от един несправедлив десен модел и именно за това българите се чувстват разочаровани от Европейският съюз. Сега имаме шанс да променим това, защото и другите европейски народи разбраха, че този неолиберален модел ги води към катастрофа. Държавите не се грижат за гражданите а толерират монополите, банките и големите корпорации. Европа трябва да върне доверието на гражданите. Наш приоритет е и уравновесяването на минималните работни заплати в Европа в рамките на 5 години, това е много важно за българите", допълни Достена Лаверн.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Кандидатът за евродепутат Достена Лаверн се срещна с културни дейци в Кюстендил
netinfo