Калин Василев спечели литературен конкурс с дебютната си книга
Калин Василев спечели литературен конкурс с дебютната си книга / RuseInfo.net

Калин Василев със сборника с разкази „Опити за любов и щастие", и Петър Денчев - за романа „Тихото слънце", спечелиха литературния конкурс „Светлоструй"  в категория „белетристика". В раздел „поезия" победител е Димитрина Равалиева за стихосбирката си „И предана до смърт на своите бягства".

Конкурсът „Светлоструй" се провежда в село Щръклево, област Русе, веднъж на две години. За участие се допускат извънстолични автори, нечленуващи в национални писателски сдружения или съюзи и не по-възрастни от 45 години. Победилите са определени от комисия, съставена от  членове на Дружеството на писателите в Русе, с председател Нели Пигулева.

Калин Василев е роден през 1985 г. в Кюстендил. Печели конкурсa "Романът на бъдещето", част от кампанията "Голямото четене" на БНТ, второ място на конкурса за кратка проза на LiterNet и eRunsMagazine (2008), първо място за кратка проза на списание "Едно" (2007), награден е и от Travel.bg  за пътеписите "Момичето от Оушън" (2008) и „Manhattan, NY" (2010). Номиниран е в категория "Проза" на IV-ия Национален литературен конкурс на издателство "Хермес" (2010). Получава почетния медал на Югозападния университет "Неофит Рилски" за високи резултати в литературата. Автор на сборника с разкази "Опити за любов и щастие" (2012), след като през същата година печели националния литературен конкурс на издателство "Хермес". Негови разкази са включени в "Алманах на българските писатели и творци" (2012). В продължение на две години работи като репортер и водещ в "Дарик радио".  Магистър по право.