К. Катин: Ще спечелим 50 млн. евро за депото в Кочериново. От тях по 7- 8 млн. евро за Кюстендил, Дупница и Благоевград
К. Катин: Ще спечелим 50 млн. евро за депото в Кочериново. От тях по 7- 8 млн. евро за Кюстендил, Дупница и Благоевград / netinfo

  1, 5 млн. лв. за техническа помощ за работния проект на Регионално депо- Кочериново, очаква кметът на общината Костадин Катин от Оперативна програма "Околна среда".

  "Ние сме №1 в страната, като национален приоритет. Имаме идеен проект, а италианска фирма е изработила и работния проект", заяви за Дарик Катин. Той очаква 50 млн. евро от Оперативната програма. 25 милиона за депото в Кочериново, по 7- 8 млн. евро за претоварните станции в Кюстендил, Дупница и Благоевград и останалата сума за рекултивация на сега съществуващите сметища.

  За претоварна станция в Кюстендил ще се ползва сегашното сметище в Радловци, а не както беше в първоначалния вариант- местността "Себеславица" до Горна Гращица.

  Очаква се министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров да обяви процедура по избор на фирма изпълнител. "Строителството ще започне в началото на 2009- та", прогнозира Катин.

  Директорът на РИОСВ- Перник Людмила Аначкова организира днес среща с кметовете на общини от региона на тема "Регионално депо- Кочериново".